COOPERS TC Preacher's Hefe Wheat 1.7kg

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lahti: Varastossa

Tuotekoodi: 3402260
Hinta: 18,90 1890

Yleisohje oluen valmistamiseen Coopers-olutuutteilla.
 THOMAS COOPERS Preacher's Hefe Wheat 1.7kg

Tulee ehkä yllätyksenä, mutta oluenvalmistajan lisäksi Thomas Cooper oli myös maallikkosaarnaaja. Tällaisella järjestelyllä oli kaiken lisäksi yhteiskunnan siunaus. 1800-luvun keskivaiheilla oluenvalmistus oli metodistien keskuudessa arvostettu ammatti, joka tarjosi ”työmiehille hyvää ja terveellistä mallasviinaa”.

Tämä belgialaistyyppinen vehnäolut on vastaus nykyajan työmiesten rukouksiin. ”Kirkkaansamean” kultainen väri, pehmeä maku ja banaanin, sekä neilikan aromia. Tasainen, kermainen vaahto ja raikkaan kirpeä jälkimaku. Jos olet tätä jo maistanut, on sinut mitä ilmeisimmin jo käännytetty ja saarnaaminen lienee turhaa.

Yhdestä 1,7 kg olutuutteesta sellaisenaan saat n. 23 litraa valmista olutta, jonka alkoholipitoisuus on vajaat 3 til-%. Jos haluaa lisää makua, täyteläisyyttä ja alkoholipitoisuutta, niin suosittelemme lisäämään mallasuutetta ja/tai käymissokeria. Tällöin litramäärä pysyy samana, mutta maku ja voimakkuus paranevat.

Reseptipankkimme sisältää vinkkejä eri olutuutteiden ja mallasuutteiden/käymissokerien yhdistelmistä.
Valmistajan perusresepti suosittelee tämän olutuutteen lisäksi 1,5 kg Coopers Wheat Malt Extract (humaloimaton vehnämallasuute) tai  1 kg vehnäspraymallasta, mutta halutessasi voit toki yhdistellä aineksia vapaasti oman makusi mukaan. Jälkikäymissokerina Carbonation Drops on helppo lisätä pulloihin.

Väri: 65 EBC Katkero: 340 IBU
Arvot tarkoittavat purkin sisältämää uutetiivistettä ennen veden lisäystä.

Ainesosat: Mallasuute OHRA- ja VEHNÄmaltaasta, humala, kuivattu oluthiiva.
Nettopaino: 1700g (mallasuute), 7g (hiiva).
Alkuperämaa: Australia.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.