Coopers Original Series

Täältä löydät Coopers Original -sarjan tuotteet. Tämä sarja on maailman myydyin olutuutesarja oluen kotivalmistukseen. Ja syystäkin.
Nämä tuotteet sopivat valmistettaviksi Coopersin isossa käymisastiassa DIY Brew Kit. Yhdestä 1,7 kg olutuutteesta sellaisenaan saat n. 23 litraa valmista olutta, jonka alkoholipitoisuus on vajaat 3 til-%. Jos haluaa lisää makua, täyteläisyyttä ja alkoholipitoisuutta, niin suosittelemme lisäämään mallasuutetta ja/tai käymissokeria. Tällöin litramäärä pysyy samana, mutta maku ja voimakkuus paranevat.

Reseptipankkimme sisältää vinkkejä eri olutuutteiden ja mallasuutteiden/käymissokerien yhdistelmistä.

Tee näin: 1. Valitse tältä sivulta olutuute.
2. Valitse mallasuute ja/tai käymissokeri.
Tai:
1. Valitse valmiiksi mietitty Reseptipaketti, joka sisältää kaikki yllämainitut ainekset.
Älä keitä olutuutteita. Huolehdi riittävästä puhtaudesta.

Allergikoille tiedoksi: Kaikki olutuutteet sisältävät ohramallasta (myös TC Preacher’s Hefe Wheat ja Wheat-mallasuute, jotka sisältävät ohran lisäksi vehnää). Coopersin olutuutteet sisältävät 80% ohramallasta, 19% vettä ja 1% humalaa. Ei lisäaineita.

Oluen valmistuksessa emme suosittele vanhan liiton mukaista "kit and kilo" -menetelmää, jossa olutuutteen lisäksi laitetaan sekaan vain kilo sokeria. 
Syy tähän on, että käytettäessä oluenvalmistuksessa näin suurta määrää yksinkertaisia sokereita, syntyy lopputuotteeseen runsaasti asetaldehydejä, joilla on negatiivinen vaikutus oluen makuun ("omenainen" tai siiderimäinen maku). Asetaldehydeillä on myös negatiivinen vaikutus nauttimista seuraavan päivän aistillisiin kokemuksiin (krapula).

Suosituksemme on, että 23 litran oluterään tulisi korkeintaan 300 grammaa sokeria. Loput lisätyistä käymiskelpoisista aineista tulisivat olla mallasuutteita, joko nestemäisinä tai kuivattuina (spraymallas, Light Dry Malt), tai jokin tarkoitukseen soveltuvista käymissokereista.
Tällä tavoin olut saa myös enemmän makua kohonnutta alkoholipitoisuutta tasapainottamaan.

Järjestys: