COOPERS TC Brew A IPA 1.7kg

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lahti: Varastossa

Tuotekoodi: 3402200
Hinta: 18,90 1890

Yleisohje oluen valmistamiseen Coopers-olutuutteilla.
 THOMAS COOPERS Brew A IPA 1.7kg

Thomas Cooperin ensimmäinen vierre oli merkitty lyhyesti nimellä vierre ”A”. 13. toukokuuta 1862 päivätyn valmistuspöytäkirjan mukaan ”A” sisälsi neljä vakkaa maltaita ja kahdeksan paunaa humalaa neljässäkymmenessäkuudessa gallonassa vettä. Tästä han valmisti Pale Alen ja toisen, hieman edellistä raskaamman alen.

Tämä amerikkalaistyylinen IPA on valmistettu tuon hieman raskaamman alen mukaisesti. Täyteläinen maku ja syvän meripihkan punertava. Trooppisen sitruksen ja greipin aromit, sekä paahdettu mallas tasapainottavat puhtaan humalan katkeran jälkimaun. Vaikea uskoa, että Thomas myi tätä seitsemällä killingillä per tusina.

Yhdestä 1,7 kg olutuutteesta sellaisenaan saat n. 23 litraa valmista olutta, jonka alkoholipitoisuus on vajaat 3 til-%. Jos haluaa lisää makua, täyteläisyyttä ja alkoholipitoisuutta, niin suosittelemme lisäämään mallasuutetta ja/tai käymissokeria. Tällöin litramäärä pysyy samana, mutta maku ja voimakkuus paranevat.

Reseptipankkimme sisältää vinkkejä eri olutuutteiden ja mallasuutteiden/käymissokerien yhdistelmistä.
Valmistajan perusresepti suosittelee tämän olutuutteen lisäksi 23 litran valmistuserään 1,5 kg Coopers Light Dry Malt (spraymallas) tai 18 litran valmistuserään 1 kg Coopers Light Dry Malt (spraymallas), mutta halutessasi voit toki yhdistellä aineksia vapaasti oman makusi mukaan. Jälkikäymissokerina Carbonation Drops on helppo lisätä pulloihin.
 

Väri: 230 EBC Katkero: 830 IBU
Arvot tarkoittavat purkin sisältämää uutetiivistettä ennen veden lisäystä.

Ainesosat: Mallasuute OHRAmaltaasta, humala, kuivattu oluthiiva.
Nettopaino: 1700g (mallasuute), 7g (hiiva).
Alkuperämaa: Australia.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.