Lalvin D47 viinihiiva 5g
Valko- ja roséviineille
D47 on matalavaahtoinen ja nopeakäyntinen viinihiiva. Hiiva laskeutuu hyvin, ja pohjasakka on kiinteä. Käymislämpötila-alue on 15º-20ºC, ja hiiva parantaa viinin suuntuntumaa tuottamiensa polysakkaridien ansiosta. Malolaktinen käyminen onnistuu tällä hiivalla käytetyssä viinissä hyvin.
D47 soveltuu parhaiten valko- ja roséviinien käyttämiseen. Myös siman ja meadin käyttämiseen se soveltuu, mutta riittävien ravinteiden saannista on huolehdittava.
Nesteytettävä ennen käyttöä:
Sekoita hiiva viisinkertaiseen määrään painoonsa nähden 40ºC-asteista puhdasta vettä. Anna seisoa ainakin 20 minuuttia, ja sekoita sitten varovasti rikkoaksesi mahdolliset kokkareet ja kaada hiivaseos käymisastiaan.
Huom!
- Hiivan nesteytysaika ei saa koskaan ylittää 45 minuuttia
- Vältä aiheuttamasta kylmäshokkia hiivalle. Lämpötilaero viinimehun ja nesteytetyn hiivan välillä ei saa ylittää 10º C.
- On välttämätöntä nesteyttää hiiva puhtaassa astiassa.
- Käytä puhdasta vettä nesteytykseen, viinimehulla nesteytys ei ole suotavaa
Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.