Humalapelletit 25-50g

Humalapelletit ovat jauhettuja ja puristettuja humalakasvin kukintoja. Foliopakkaukset ovat ilmatiiviitä ja humala on säilyvyyden takaamiseksi joko tyhjiöpakattu tai pakattu suojakaasuun. Humalan säilyvyys- ja alfahappopitoisuustiedot on painettu pakkaukseen.
Valikoima saattaa vaihdella saatavuuden ja vuodenaikojen mukaan.

Useimmat olutuutteet ovat valmiiksi humaloituja ja sopivat useimpien makuun. Joskus kuitenkin saattaa lisähumalointi olla paikallaan. Jotkut olutreseptitkin ohjeistavat tähän. Käytettäessä pelkkää humaloimatonta mallasuutetta tai kokomallasta, pitää olut joka tapauksessa humaloida itse. Silloin apu löytyy tästä tuotekategoriasta.

Jotkin lajikkeista saattavat ajoittain olla vaikeasti saatavilla, joten silloin humalan voi myös korvata toisella samantyyppisellä lajikkeella. Katso lista korvaavista humalalajikkeista.


CRYO®-humala on tiivistetty versio normaalista humalapelletistä. Suuri osa kasvinosista on poistettu, mutta eteeriset öljyt ja makuaineet on säilytetty. Voidaan käyttää kuten tavallisiakin pellettejä, mutta soveltuu erityisen hyvin myöhäiseen humalointiin (kuivahumalointiin, whirlpooliin, keiton loppuun).
Normaaleihin pelletteihin verrattuna riittää n. 50% humalan määrästä saman makutuloksen saavuttamiseksi.
Pienemmän tarvittavan määrän ansiosta oluen hukkaprosentti pienenee (koska pienempi määrä humalaa imee itseensä vähemmän olutta). Myös humalan suodatus oluesta helpottuu.

Järjestys: