PRESTO RAPARPERI Special käymisaineet

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lahti: Varastossa

Tuotekoodi: 2655407
Hinta: 6,20 620

Tiedostot

Kotiviinin käymisaineet erityisesti raparperia sisältäville raaka-aineille. Pakkauksessa on mukana myös kalkki (viiniliitu) raparperin oksaalihapon puskuroimiseen ja raparperiviinireseptejä.

Raparperi viinin raaka-aineena

Alkukesän raparperi on erinomainen viinin raaka-aine. Varret kuoritaan, jos tehdään valkoviiniä, mutta pelkkä pätkiminen riittää, jos viini saa olla punertavaa. Lehtiä ei saa käyttää. 

Muistathan, että raparperia käytettäessä viinin raaka-aineena täytyy viinimehuun lisätä myös kalkkia. Kalkki sitoo (tai oikeammin päinvastoin) raparperissa olevaa ihmiselle haitallista oksaalihappoa, niin siitä ei ole valmiissa viinissä haittaa. Oksaalihapon takia esim. raparperikiisselikin tulisi nauttia maidon kera, jolloin maidon sisältämä kalkki sitoutuu oksaalihappoon sen sijaan että oksaalihappo ryöväisi elimistön kalkkivarantoja. 

Kalkki (viiniliitu) lisätään viiniin heti käymisen alussa, mutta sen voi lisätä myöhemmässäkin vaiheessa, jos se sattuu unohtumaan. Viiniliitua voi käyttää myös pehmeän veden laadun parantamiseen (koventamiseen) viinille paremmin sopivaksi, vaikka raparperia ei olisikaan raaka-aineena.

Ainesosat: KITOSAANI (kirkaste äyriäisten kuorista), Hiivaravintosuola, Kalsiumkarbonaatti, Viinihiiva, Piihappoliuos, NatriumdiSULFIITTI (E223), Kaliumsorbaatti (E202), Entsyymi, Vaahdonestoaine.

Innehåll: KITOSAN (klarningsmedel från skaldjur), Jästnärsalt, Kalsiumkarbonat, Vinjäst, Kiselsol, NatriumdiSULFIT (E223), Kaliumsorbat (E202), Enzymer, Skumdämpningsmedel.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.