Cider Special käymisaineet

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lahti: Varastossa

Tuotekoodi: 2202000
Hinta: 4,90 490

Tiedostot

Käymisaineet siiderin valmistukseen. Pakkauksessa valmistusohjeet.

Aineet riittävät käyttämään 25 litraa siideriä, mutta voidaan käyttää myös pienempään määrään.

Perinteinen siideri valmistetaan omenoista. Omenoiden lisäksi siiderin valmistuksessa voidaan käyttää myös muita hedelmiä, marjoja ja erilaisia syötäviä kukkia ja yrttejä oman maun mukaan mausteena.

Ainesosat: Sitruunahappo (E330) 22g, Hiivaravinne 10g (diammoniumfosfaatti), Siiderihiiva 9g (7g siiderihiivaa, 2g erikoisravinnetta), Entsyymi 1,33g (pektolaasi)

Innehåll: Citronsyra (E330) 22g, Jästnärsalt 10g (diammoniumfosfat), Ciderjäst 9g (7g ciderjäst, 2g specialnäring), Enzym 1,33g (pektolas)

 

Omenasiideri

Omenasiideriä varten omenat pestään hyvin. Ulkomaiset omenat on hyvä kuoria, kotimaisia ruiskuttamattomia omenoita ei tarvitse kuoria. Siemenkodat poistetaan ja omenat lohkotaan. Omenat voidaan myös puristaa tuoremehuksi, mikä onkin siiderin valmistuksessa suotavaa. 

Mikäli siiderin valmistusta ei voida aloittaa heti omenien puristuksen jälkeen, olisi hyvä lisätä teelusikallinen (3g) askorbiinihappoa litraan mehua tai 1 “Campden tablet” (rikkitabletti kaliummetabisulfiitti) 5 litraan mehua. Näin mehu voi odottaa viileässä säilytettynä 1-2 päivää käymään laittamista. 

N. 20-25 litran annokseen siideriä tarvitaan omenaa lohkoina 8-12 kg ja sokeria n. 2 kg. Puristettua tuoremehua tarvitaan vähintään 10 litraa, mutta siiderin voi valmistaa myös laimentamattomasta mehusta, jolloin ei välttämättä tarvitse lisätä sokeria lainkaan. Laimennettua mehua käytettäessä sokeria lisätään sen verran, että mehun ominaispaino käymään laitettaessa on 1.040-1.050 (näin siideristä tulee 5-6,5 til%:n vahvuista). 25 g sokeria/litra mehua nostaa mehun ominaispainoa 10 astetta ominaispainomittarin asteikolla, esim. 1.040 ->1.050.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.