Mansikka viinin raaka-aineena

Viini- ja olutasiaa
Mansikat ovat alun perin kotoisin Chilestä. 1800-luvulla Chilen lajike risteytettiin itäamerikkalaisen Virginian mansikan kanssa ja tästä risteytyksestä syntyi tänä päivänä viljelykasvina käytettävä puutarhamansikka.
Mansikka kelpaa yksinäänkin hyvin, mutta esim. raparperi sopii sen kanssa erinomaisesti. Mansikan maku on voimakas ja mansikkaviini vaatii pitkähkön varastoinnin. Marjojen tulee olla kypsiä, eikä niitä huuhdella, vain pilaantuneet marjat poistetaan. (S 50 / H 10)
Suluissa on ilmoitettu hedelmien ja marjojen sisältämä keskimääräinen sokeri- ja happopitoisuus grammoina per kilo. (S = sokeri / H = hapot)
Mansikoissa on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka voivat edistää terveyttä.
MANSIKKAVIINI - resepti
- mansikoita 6 kg
- rusinoita 500 g
- Panimosokeria 6,5 kg
-
Presto
PRESTO Mansikka -viiniaines 22L18,50 €
-
Presto
PRESTO Käymisainepakkaus6,20 €
-
Presto
Viinipullo kirkas 0,75L 12 kpl16,90 €
-
Presto
Panimosokeri 1kg4,60 €
-
Presto
Siiviläpussi kertakäyttöinen Presto2,45 €
-
Presto
Siiviläpussi pestävä 58x46cm Presto5,50 €
-
Presto
Viinipullon kapsyylit 24kpl2,95 €
-
Presto
Luonnonkorkki 22x38mm 25kpl3,15 €
-
Luonnonkorkin sulkija 2-vipuinen18,15 €
-
Bacchus
BACCHUS Excl. Mansikka -viiniaines 22L24,90 €
-
Presto
Etiketit 25kpl3,05 €
-
BAG IN BOX laatikko 3L ruskea2,25 €
-
Presto
PRESTO Hanapussi 3kpl5,90 €