Viinireseptejä

Takaisin

 
Tälle sivulle olemme koonneet muutamia reseptejä kotiviineille.
Noudata valmistuksessa käymisainepakkauksesi ohjeita. Reseptien ainesmäärät ovat 25 litralle viiniä.


ANANASVIINI
- ananashedelmiä 4 kg
- rusinoita 500 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 5,5 kg

APPELSIINIVIINI
- kuorittuja appelsiineja 6 kg
- kuorittuja sitruunoita 1 kg
- fariniinisokeria 2 kg
- Panimosokeria 4,5 kg

APRIKOOSIVIINI
- kuivattuja aprikooseja 2 kg
- rusinoita 750 g
- sitruunahappoa n. 40g
- Panimosokeria 6 kg

ARONIAVIINI
- aroniamarjoja 6 kg
- rusinoita 750 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 6 kg

KARJALAN JUHLAVIINI
- rusinoita 1,5 kg
- luumuja 1 kg
- viikunoita tai taateleita 1 kg
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 5 kg

KARVIAISVIINI
- karviaismarjoja 6 kg
- mustikoita, halutuksi väriksi 0,5 kg
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 6,5 kg

KIRSIKKAVIINI
- kirsikoita 5 kg
- mustikoita 1 kg
- rusinoita 500 g
- Panimosokeria 6,5 kg

LAKKAVIINI
- lakkoja 4-6 kg
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 6 kg

LUUMUMADEIRA
- kuivattuja luumuja 3 kg
- pihlajanmarjoja 1 kg
- rusinoita 500 g
- sitruunahappoa n. 20g
- fariinisokeria 4 kg

LUUMUVIINI
- luumuja, kivettömiä 1,5-3 kg
tai tuoreita luumuja 6-7 kg
- rusinoita 750 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 5,5 kg 
     
MANSIKKAVIINI 
- mansikoita 6 kg
- rusinoita 500 g
- Panimosokeria 6,5 kg

MARJAINEN PUNAVIINI
-mustikoita 2 kg
-aroniamarjoja 2 kg
-vadelmia 1 kg
-mustia viinimarjoja 1 kg
-rusinoita 500 g
-Panimosokeria 4,5 kg

OMENA-PÄÄRYNÄVIINI
- omenoita, happamia 3 kg
- päärynöitä 4 kg
- rusinoita 500g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 6,5 kg

OMENAVIINI
- omenoita, happamia 7 kg
- rusinoita 500g
- Panimosokeria 6,5 kg    

PIHLAJANMARJAVIINI
- pihlajanmarjoja 5-7 kg
- rusinoita 750 g
- Panimosokeria 6 kg

PUNAINEN AJATUS
- mustia viinimarjoja 3 kg
- karviaismarjoja 2 kg
- punaisia viinimarjoja 1 kg
- mustaviinimarjan lehtiä 1 l
- Panimosokeria 6,5 kg

PUNAVIINI
- omenoita 3 kg
- mustikoita tai aroniaa 2 kg
- pihlajanmarjoja 500 g
- rusinoita 500 g
- tammilastuja 35 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 5,5 kg

PÄÄRYNÄVIINI
- päärynöitä 6 kg
- viinimarjoja valkoisia tai punaisia 2 kg
- rusinoita 500 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 6,5 kg

RAPARPERIROSÉ
- raparperia 4 kg (kuorimatonta)
- mansikkaa 1 kg
- rusinoita 750 g
- Panimosokeria 4,5 kg
(Huom! Viiniliitu tai kalkki 15g)

ROSÈVIINI
- punaisia viinimarjoja 3,5 kg
- mustikoita 150 g
- rusinoita 250 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 4,5 kg

RUUSUNMARJASHERRY
- rusinoita 1,5 kg
- ruusunmarjankuorta 500 g
tai tuoreita ruusunmarjoja 3-4 kg
- fariinisokeria 2 kg
- Panimosokeria 6 kg