CBC-1 sekundärjäst 11g

Inga recensioner | / 5

Lahtis: I lager

Produktkod: 2108050
Pris: 4,90 490
Efterjäsningsjäst från Lallemand. För efterjäsning på fat eller i flaska. Hög alkoholtolerans och trycktolerans gör denna jäst idealisk för efterjäsning. Inverkar mycket litet på smaken. Sedimenteras väl på flaskans botten. Kan också användas för primärjäsning av champagneartade öl, fruktöl och cider.

Användning: Vid primärjäsning kan jästen strös torr över vörtens yta. Rör om efter 30 minuter.
Vid efterjäsning rekommenderas återfuktning i 1 dl 25-30°C vatten. Strö jästen över vattnet (rör inte om). Låt dra i 15 minuter. Rör därefter om till en smet och låt temperaturen bli lika med brygdens. Rör ner jästsmeten i jäskärlet strax innan buteljeringen.
Dosering: 0,5-1g/l (primärjäsning), 0,1g/l (sekundärjäsning).
Rekommenderad jästemperatur: 20-30°C.
Innehåll: Öljäst, Emulgeringsmedel E491, 11 g.

Det finns inga recensioner för den här produkten än