ALE 50 %
  • Indikaattorineste sininen VINOFERM 100 ml BBE 06.2022

Indikaattorineste sininen VINOFERM 100 ml BBE 06.2022

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lahti: Varastossa

Tuotekoodi: 6909321
Hinta: 3,45 345 6,90 € 690

Alin hinta 30 päivän sisällä ennen kampanjan alkua: 6,90 €

Tiedostot

Erä BBE 06.2022

Indikaattorineste viinimehun hapokkuuden mittaamiseen Vinoferm® asidometrin kanssa.

Mitä on pH?
pH on vapaiden vetyionien pitoisuuden mittaus nesteessä. Puhtaan veden pH on 7. Nesteet, joissa on enemmän vetyioneja ovat happamia ja niiden pH-arvo on alle 7. Nesteet, joiden vetyionien pitoisuus on pienempi, ovat emäksiä ja niiden pH-arvo on yli 7. 
pH-asteikko on 1 - 14, happamasta emäksiseen.

Voinko mitata pH:n (happamuuden) viinimehun hapokkuuden sijaan?
Ei. Viininvalmistuksessa halutaan tietää viinimehun happomäärä grammoina. Yleensä ilmaistuna  grammoina viinihappoa litrassa viinimehua. Tämä voidaan mitata vain erityisellä indikaattoriliuoksella, kuten Vinoferm® Indikaattorinesteellä. 

Voit kuitenkin käyttää pH-mittaria yhdessä sinisen indikaattorinesteen kanssa: Sen sijaan, että lisäisit sinistä nestettä, kunnes viinimehun väri muuttuu siniseksi, lisäät sinistä nestettä, kunnes pH on mittarilla mitattuna 7,00. Tämä menetelmä on tarkempi ja antaa paremmat lukemat muun muassa syvän punaisille mehuille, joissa indikaattorin värin muutos on hankala havaita. Yhdistelmä, jossa pH-mittari, sininen indikaattorineste ja automaattinen byretti on ammattilaisen valinta viinin hapokkuuden mittaamiseen. 
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.